Zoeken naar een tijdmachine op Plein 1992

Door Lieke Rijkx voor Maastricht-LAB

Twee pioniers uit de Victoriaanse tijd kwamen met hun anachronistische voertuig in Maastricht terecht op weg naar de Brandende Poorten Van Anubis. Die poorten zijn alleen bereikbaar met een tijdmachine die verborgen ligt ergens aan de hemel en de reizigers kunnen deze tijdmachine alleen vinden wanneer ze hun primaire energiebron gebruiken: vuur. Ze steken regelmatig hun vlammenwerper aan in de hoop dat het vuur de hemel bereikt.

Beeldend kunstenaar Marcel Boonen bouwde het mobiele object, dat veel nieuwsgierige blikken trok terwijl het geparkeerd stond voor restaurant Beluga, in 2006. Het bijzondere voertuig stond op 5 en 7 oktober in Maastricht als onderdeel van de voorstelling SteamDream.

Marcel is de man achter Steampunk Art. Steampunk verwijst naar een subgenre van science fiction en fantasy. Het is gebaseerd op de technologie en het esthetische design van 19e-eeuwse door stoom aangedreven machines. “Hergebruik van brokstukken uit onze industriële samenleving is de inspiratie voor al mijn kunstwerken. Alle sculpturen zijn volledig met de hand gemaakt van gerecycled afval zoals metaal, koper, messing en staal. Ik maak kunst met allerlei technologieën en technieken om het ontwerp te verzachten, ondanks de ruwheid en robuuste eigenschappen van het materiaal.”

 

Related Posts

Site Menu