Word jij de nieuwe stadsreporter van het Maastricht-LAB?!

Stadsreporter gezocht Maastricht-LAB is op zoek naar Stadsreporters. Vind je het leuk om verhalen te schrijven over mensen die de stad maken? Heb je affiniteit met journalistiek, film of fotografie, en ga je graag op onderzoek uit? Ben je geïnteresseerd in thema’s als de herbestemming van leegstaande gebouwen, duurzaamheid, circulaire economie, stadsnatuur en de energietransitie? Dan is dit echt iets voor jou!

Stadsberichten De stadsreporter krijgt de ruimte om zelfstandig contact op te nemen met mensen en interessante projecten en initiatiefnemers te bezoeken. Over deze mensen die de stad maken, schrijf je verhalen. Centrale thema’s zijn ‘nieuwe stadsontwikkeling’ (zie www.maastrichtlab.nl; www.stedenintransitie.nl) en duurzaamheid. Je neemt de tijd om op zoek te gaan naar achtergronden en nieuwe verhalen in de stad. Je bent veel in contact met mensen uit de stad om korte interviews af te nemen, die je zelfstandig uitwerkt. De verhalen hoeven niet lang te zijn maar altijd interessant en inspirerend voor bewoners en bezoekers van Maastricht. Het team Maastricht-LAB is verantwoordelijk voor de eindredactie.

Wat verwachten we van een stadsreporter? Voor een stadsreporter is het van belang dat je de Nederlandse en Engelse taal goed beheerst en een sterke pen en affiniteit met (web)redactie hebt. Je weet hoe je een verhaal in beeld en taal kunt vertalen en je bent allergisch voor taal- en typfouten. Het maken van goede foto’s en eventueel korte filmpjes is daarbij cruciaal voor een inspirerend verhaal.

Maar bovenal vind je het leuk om vernieuwende ontwikkelingen onder de aandacht te brengen. Stedelijke transitievraagstukken over onder andere duurzaamheid en gebiedsontwikkeling vind je interessant. Je beschikt over uitstekende computervaardigheden. Daarnaast is het voor ons én voor jezelf een groot voordeel als je in Maastricht woont.

Format De stadsreporter schrijft op persoonlijke titel (eigen naam bij het verhaal). De verhalen moeten passen bij de thema’s en werkwijzen van het Maastricht-LAB en Duurzaamheid. De verhalen worden gepubliceerd op www.maastrichtlab.nl en op de facebook pagina’s van Maastricht-LAB en Duurzaam Maastricht.

We zoeken een stadsreporter vanaf 1 maart 2016 tot het eind van het jaar. We gaan uit van een vergoeding van € 75,- per verhaal. Met een maximum van vier verhalen per maand.

Interesse? Ben je geïnteresseerd? Mail dan voor 3 februari as. je motivatiebrief en CV naar ine.janssen@maastricht.nl. Vermeld hierbij in het onderwerp dat het om stadsreporter Maastricht-LAB gaat.

 

Related Posts

Site Menu