Uniek geluid in de Muziekboerderij

Uniek geluid in de Muziekboerderij

“Eigenlijk zijn wij een nomadenmuziekschool” lacht Sander Haagmans als ik de Muziekboerderij binnen loop. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is het een oud scoutinggebouw aan de Victor de Stuersstraat. Denk gymzaal, hoge plafonds en kleurige tapijten op de grond.

Door stadreporter Karin Somers voor het Maastricht- LAB.

“We zijn begonnen in de Frankenstraat. Omdat het anti-kraak was, moesten we er in juni helaas uit. En nu zitten we voor onbepaalde tijd in dit prachtige pand.” Eva van Eekeren laat me de ruimtes zien waar het stel muziekles geeft. Hij gitaar, basgitaar, bandcoaching, songwriting en recording. Zij zang, piano en songwriting.

Hun passie is samen met anderen muziek maken. Sander: “Dat is waarom ikzelf ook ooit begonnen ben met het leren bespelen van een instrument. Zodat ik in het weekend met een bandje samen liedjes kan maken.”

De muzieklessen van Sander en Eva gaan vooral in op het creatieve proces van de leerlingen. “We werken niet alleen met theorieboekjes, maar gaan juist in op dat eigen, unieke geluid van de leerling” legt Eva uit. “En dan niet in een klinisch klaslokaal, maar in een ruimte met een goeie vibe. Waar er in de pauze ook even geskateboard kan worden.”

De naam Muziekboerderij verraadt al een beetje de droom van de twee: “Ooit willen we een ruimte bieden waar mensen muziekles kunnen krijgen van verschillende docenten, maar ook samen kunnen jammen. En met goede oefenruimtes.”

Dat laatste mist Sander wel in Maastricht: “Daar erger ik me echt kapot aan.” Doordat de Muziekboerderij op een tijdelijke locatie zit, kunnen ze zelf niet investeren in het volledig geluidsdicht maken van een ruimte. “En er zijn veel mooie, leegstaande panden in Maastricht, met genoeg potentie” vult Eva aan.

Voorlopig kan de Muziekboerderij nog in het scoutinggebouw blijven zitten. Rond kerstmis wordt het tweede leerlingenconcert gegeven. Eva: “Voor veel leerlingen superspannend, maar het geeft ze ook een enorme boost. En dat is geweldig!”

oefenruimte muziekboerderij

 

 

 

 

Related Posts

Site Menu