TransitieManagement voor De Groene Loper: iets voor jou?

VERVOLG Transitiestrategie De Groene Loper. Overgangsfase moet leiden tot gewenste eindresultaat.

Sinds de laatste betonstort voor de ruwbouw van de tunnel eind 2015 zijn de twee keer twee buizen gesloten. Het uitzicht op de immense bouwput is verdwenen. Ondergronds gaan de werkzaamheden door met afbouw en inrichting. Bovengronds ligt nu het bouwterrein en de tijdelijke autoweg tussen Geusselt en het Europaplein. Streven is dat hier in 2017 en 2018 een 2,5 kilometer lange parklaan wordt aangelegd. Tegen die tijd start ook de ontwikkeling van residentieel en commercieel vastgoed. In 2026 moet alles klaar zijn, maar tot die tijd bevindt het gebied zich in een transitiefase: een overgangsfase die moet leiden tot het gewenste eindresultaat.

Avenue2 is op zoek naar een externe partij die deze transitie in goede banen leidt: de TransitieManager. Want in de periode van transformatie komt er veel tijdelijke ruimte vrij. Deze periode biedt daardoor de mogelijkheid om te experimenteren met nieuwe projecten, ruimtelijke ingrepen, tijdelijke evenementen en activiteiten en invulling van gebouwen. Daarnaast moet in deze periode de ontwikkeling van het gebied onder de aandacht gebracht worden bij stad en regio. De transitiefase is dan ook een proces van verandering, vaak in combinatie met programmering van activiteiten en in samenwerking met inwoners en gebruikers van het gebied. Voorbeelden van tijdelijke projecten in Maastricht zijn o.a. het Sphinxpark en Caracola.

Vanaf vandaag zullen er de komende week diverse publicaties komen rondom deze aanpak transitieperiode en zoektocht naar TransitieManager met de eerste publicaties in de Ster van deze week, het A2 voortgangsbericht, L1 A2 Actueel van zondag aanstaande en op www.a2maastricht.nl

Ook via diverse social media (Twitter, Linkedin en Facebook) zal een en ander onder de aandacht worden gebracht.

Kijk voor meer informatie op: http://www.a2maastricht.nl/nl/themas/transitie.aspx

 

image002

Related Posts

Site Menu