Time Out, sportieve ontmoetingsplek die bruist, verbindt en verrast

Het Time Out sport & events café moet dé sport- en ontmoetingsplek in Randwyck worden. Wie door de ingang van UM Sports komt, kan in elk geval niet meer om Time Out heen. Vanuit de deuropening springen de lange, houten tafels en banken meteen in het oog. Maar die ingang, die is nog best lastig te vinden voor mensen die niet bij een sportvereniging zitten. Mensen die toevallig op de ingang stuiten, denken dat het alleen voor studenten is. Als het aan Bert Duijkaarts van Concepts & More ligt, komt daar heel snel verandering in: “Wij zijn zeven dagen per week open voor iedereen.”

Door stadreporter Lieke Rijkx voor het Maastricht-LAB

Concepts & More huurt de ruimte van de Universiteit Maastricht. Voor de verbouwing was het een kale gang tussen de sportzalen . Sinds 17 januari is het een hippe horecagelegenheid. “Ervaring, beleving en ontmoeting zijn het belangrijkst.” De grootste verschillen tussen Time Out en een willekeurige sportkantine zijn de multifunctionaliteit van de ruimte en de participatie van de bezoekers. “Iedereen met een goed idee voor een activiteit kan zich bij ons melden. Nu alleen nog aan de balie of telefonisch, maar straks ook op onze website en wellicht via een app.”

Er komt een podium waar singer-songwriters, conservatoriumstudenten én grote namen moeten komen optreden. “In dit deel van de stad is verder niets. Mijn droom is dat hier het parochiehuisgevoel ontstaat. Bruisen, binden en verbinden is ons doel. Het zou mooi zijn als provincie en gemeente aan deze plek denken als ze bijvoorbeeld plannen over ruimtelijke ordening willen presenteren.”

Voor de tweede zondag dat Time Out open was, waren alle inwoners van Randwyck en Heugem uitgenodigd om te komen kijken. “Er kwamen veel mensen en de reacties waren super leuk. Een groep vrouwen van een wandelclub, besloot meteen om hier voortaan te verzamelen.” Studenten en buurtbewoners moeten makkelijk met elkaar in contact komen bij Time Out, net als studenten en bedrijfsleven. “Ik zie zo voor me dat we een deel van de ontmoetingen gaan organiseren in de vorm van Lagerhuis-achtige debatten. En studenten kunnen hier straks pitchen voor ondernemers en investeringsfondsen.”

Het personeel van Time Out vraagt bezoekers regelmatig om suggesties voor de menukaart , waardoor leuke discussies ontstaan tussen de aanwezigen onderling. “Lekker eten is altijd een goede basis voor verbinding.”

 

Related Posts

Site Menu