Team Maastricht-LAB zoekt twee nieuwe teamleden voor 2017 – 2019!

Het Maastricht-LAB werkt momenteel hard aan de doorontwikkeling voor de periode 2017 – 2019. Voor het team dat vanaf januari 2017 de kar gaat trekken, zoeken wij een nieuwe externe kernpartner en event manager. Lees hieronder meer en reageer!

Opdracht 1: kernpartner Maastricht-LAB 2017-2019
Opdrachtgever: gemeente Maastricht

Het Maastricht-LAB is op zoek naar een nieuwe kernpartner
Het Maastricht-LAB is een platform en experimenteerruimte voor nieuwe stedelijke ontwikkelingen in Maastricht. Nieuwe stadsontwikkeling betekent nieuwe manieren van denken over, werken aan en organiseren van stedelijke vraagstukken van nu en morgen. Begrippen als leegstand, herbestemming, tijdelijk gebruik, geleidelijke transformatie, duurzaamheid en cocreatie staan hierbij centraal. De samenwerking met (deels) nieuwe partners en initiatiefnemers is hier een belangrijk onderdeel van.

Belangrijkste activiteit van het Maastricht-LAB is het experimenteren met concrete, fysieke projecten in de stad met als doel om nieuwe vormen van stadsontwikkeling te stimuleren. Met ‘fysieke projecten’ wordt bijvoorbeeld een (leegstaand) gebouw of gebied, een park of stuk openbare ruimte bedoeld. Daarnaast staat coalitievorming, kennisontwikkeling en het programmeren van publieke bijeenkomsten centraal. Meer informatie vindt u op http://www.maastrichtlab.nl/.

Functieprofiel
Het Maastricht-LAB is op zoek naar een persoon die als nieuwe kernpartner met enthousiasme en een ‘doeners’-mentaliteit een bijdrage wilt leveren aan de voortdurende ontwikkeling van het Maastricht-LAB. U heeft een sterke ondernemersgeest en zakelijk instinct. Daarnaast heeft u goede kennis van en netwerk in de stad Maastricht. Bovenal bent u een teamspeler en kunt u goed omgaan met onzekerheden in open, experimentele processen en projecten. Ook voelt u zich prettig in een multidisciplinaire werkomgeving, waarbij meerdere partijen uit verschillende organisaties en sectoren samenwerken aan een stedelijk project of vraagstuk. U bent creatief, zoekt naar nieuwe oplossingen en kunt omgaan met weerstanden vanuit verschillende partijen.

U gaat werken in een klein team (vijf kernleden en ca. twee flexibele teamleden) en bent betrokken bij alle activiteiten van het Maastricht-LAB. U wordt mede verantwoordelijk voor de strategische agenda van Maastricht-LAB, inclusief de voortgang, advisering en praktische ondersteuning van projecten en daarnaast één van de gezichten en ambassadeurs van het LAB. Uw enthousiasme en een intrinsieke drive voor de denk- en werkwijze van het Maastricht-LAB zijn doorslaggevend om u aan het Maastricht-LAB te verbinden.

Wij zijn op zoek naar een persoon die zichzelf graag wilt doorontwikkelen vanuit interesse in (nieuwe) stedelijke ontwikkelingsprocessen. U krijgt de mogelijkheid om de volgende fase van het LAB mede vorm te geven en te leren van vernieuwende projecten. Daarnaast leert u de gemeentelijke organisatie goed kennen en neemt u een cruciale positie in binnen een netwerk van stadmakers. Voorwaarde is dat u geen conflicterende positie heeft in de vastgoedwereld als vastgoedeigenaar, vastgoedbeheerder of projectontwikkelaar actief in Maastricht, wat tot belangenconflicten kan leiden.

Wij bieden u een tijdelijke opdracht voor 12 maanden, met mogelijkheid tot verlenging van maximaal 24 maanden (tot einde 2019). Het betreft dus uitdrukkelijk geen vaste aanstelling of inhuur. Vergoeding op basis van een bruto uurtarief van €75 voor minimaal 16 uren per week, afhankelijk van opleiding en werkervaring. Uw uren zijn flexibel inzetbaar en u bent bereid te werken met onregelmatige werktijden en tijdens avonduren. U kunt starten per 1 januari 2017.

Functie-eisen:

 • Niet werkzaam bij een overheidsinstelling of functie binnen het openbaar bestuur
 • Geen conflicterende vastgoedpositie in Maastricht (eigenaar, beheerder, ontwikkelaar)
 • HBO/ WO denk- en werkniveau
 • Minimaal 16 uren per week flexibel beschikbaar voor minimaal 12 maanden maar beschikbaar voor verlenging tot einde 2019
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift
 • Werkervaring en inhoudelijke kennis in vastgoed – en stedelijke ontwikkelingsprocessen is een pre

Competenties:

 • Integer, enthousiast, flexibel, innovatief, creatief
 • Teamspeler in multidisciplinaire werkomgeving, een echte ‘samenwerker’
 • Sterke ondernemersgeest, zakelijk instinct, ‘doeners’-mentaliteit
 • Netwerker, verbinder, goede kennis van de stad Maastricht
 • Goede communicatieve vaardigheden en in staat anderen te enthousiasmeren en overtuigen
 • Initiatiefrijk, resultaatgericht, wil graag leren van anderen

Selectieprocedure voor opdrachtnemer:
Heeft u interesse? Stuur dan uiterlijk 20 november 2016 een bericht naar Tim van Wanroij via email (tim.van.wanroij@maastricht.nl) o.v.v. ‘opdracht kernpartner Maastricht-LAB’ waarin u uw interesse kenbaar maakt. Het is voldoende als u in deze mail aangeeft geïnteresseerd te zijn in de opdracht en een voorstel wilt indienen. U krijgt een ontvangstbevestiging zodra uw mail in goede orde is binnengekomen. Voor meer informatie of vragen verzoeken wij u om deze per email toe te sturen naar Tim van Wanroij via tim.van.wanroij@maastricht.nl.

Alle geïnteresseerden die voldoen aan het functieprofiel en functie-eisen worden vervolgens gevraagd om een voorstel in te dienen bestaande uit een offerte, CV en motivatiebrief. Op maandag 21 november ontvangt u dit verzoek per email met eventueel aanvullende informatie. In deze motivatiebrief (maximaal 1200 woorden) geeft u onder andere antwoord op de vragen 1) waarom u een geschikte kandidaat bent voor het Maastricht-LAB en 2) hoe u deze positie op hoofdlijnen zou willen invullen, op basis van het beschreven functieprofiel. De deadline voor het indienen van het voorstel (offerte + CV + motivatiebrief) is 30 november 2016.

Op basis van de binnengekomen voorstellen worden 3 à 4 kandidaten uitgenodigd voor een gesprek. Het eerste gesprek vindt plaats op vrijdag 9 december tussen 09.00 – 13.00 uur. Eventuele tweede gesprekken vinden plaats op vrijdag 16 december tussen 09.00 – 13.00 uur. Sollicitanten wordt gevraagd deze momenten te reserveren voor het eventuele gesprek. In week 51 vindt de gunning plaats en worden afgevallen kandidaten per email en schriftelijk geïnformeerd.

Kandidaten worden beoordeeld op basis van bovengenoemde functieomschrijving, functie-eisen en competenties. Dit wordt getoetst enerzijds aan de hand van uw offerte, CV en motivatiebrief, en anderzijds op basis van een gesprek met een selectiecommissie. Tijdens dit gesprek wordt ook besproken hoe met mogelijke zakelijke belangen wordt omgegaan. De selectiecommissie maakt vervolgens een integrale en kwalitatieve afweging over de meest geschikte kandidaat.

——————————————————————————————

Opdracht 2: event manager Maastricht-LAB 2017-2019
Opdrachtgever: gemeente Maastricht

Het Maastricht-LAB is op zoek naar een event manager
Het Maastricht-LAB is een platform en experimenteerruimte voor nieuwe stedelijke ontwikkelingen in Maastricht. Nieuwe stadsontwikkeling betekent nieuwe manieren van denken over, werken aan en organiseren van stedelijke vraagstukken van nu en morgen. Begrippen als leegstand, herbestemming, tijdelijk gebruik, geleidelijke transformatie, duurzaamheid en cocreatie staan hierbij centraal. De samenwerking met (deels) nieuwe partners en initiatiefnemers is hier een belangrijk onderdeel van.

Belangrijkste activiteit van het Maastricht-LAB is het experimenteren met concrete, fysieke projecten in de stad met als doel om nieuwe vormen van stadsontwikkeling te stimuleren. Met ‘fysieke projecten’ wordt bijvoorbeeld een (leegstaand) gebouw of gebied, een park of stuk openbare ruimte bedoeld. Daarnaast staat coalitievorming, kennisontwikkeling en het programmeren van publieke bijeenkomsten centraal. Meer informatie vindt u op http://www.maastrichtlab.nl/.

Functieomschrijving
Het Maastricht-LAB is op zoek naar een event manager. Als event manager ben je verantwoordelijk voor een optimale coördinatie en logistieke organisatie van de voorbereiding, uitvoering en nazorg van alle events die het Maastricht-LAB organiseert. U krijgt de ruimte om uw creativiteit te gebruiken om verrassende events vorm te geven. Kwaliteit van de organisatie staat bij u hoog in het vaandel. Daarnaast beheert u de kalender en bent u aanspreekpunt voor partnerts omtrent events. Events die het Maastricht-LAB in de afgelopen jaren georganiseerd heeft, zijn o.a. een TEDx event, de Week van Nieuw Maastricht, netwerkevents, Stadmakerslunches, debatavonden en kennisdeelsessies.

U gaat werken in een klein team (vijf kernleden en ca. twee flexibele teamleden) en bent betrokken bij alle activiteiten van het Maastricht-LAB. Uw werkzaamheden vinden plaats in nauwe afstemming met de kernpartners van het Maastricht-LAB, die verantwoordelijk zijn voor de strategische agenda van Maastricht-LAB inclusief de voortgang, advisering en ondersteuning van verschillende projecten. Uw enthousiasme en een intrinsieke drive voor de denk- en werkwijze van het Maastricht-LAB zijn doorslaggevend om u aan het Maastricht-LAB te verbinden.

Wij zijn op zoek naar een organisatietalent, een enthousiaste teamspeler die ook geïnteresseerd is in stadsontwikkeling. U krijgt de mogelijkheid om de volgende fase van het LAB mede vorm te geven. Daarnaast bent u van nature geïnteresseerd in kennisuitwisseling, verrassende samenwerkingsvormen en ‘leren’ over nieuwe denk- en oplossingsrichtingen. Bovendien leert u de gemeentelijke organisatie goed kennen en neemt u een cruciale positie in binnen een netwerk van stadmakers. Voorwaarde is dat u geen conflicterende positie heeft in de vastgoedwereld als vastgoedeigenaar, vastgoedbeheerder of projectontwikkelaar actief in Maastricht, wat tot belangenconflicten kan leiden.

Wij bieden u een tijdelijke opdracht voor 12 maanden, met mogelijkheid tot verlenging van maximaal 24 maanden (tot einde 2019). Het betreft dus uitdrukkelijk geen vaste aanstelling of inhuur. Vergoeding op basis van een bruto uurtarief van €50 – €75 voor minimaal 12 tot 16 uren per week, afhankelijk van opleiding en werkervaring. Uw uren zijn flexibel inzetbaar en u bent bereid te werken met onregelmatige werktijden en tijdens avonduren. U kunt starten per 1 januari 2017.

Functie-eisen:

 • Niet werkzaam bij een overheidsinstelling of functie binnen het openbaar bestuur
 • Geen conflicterende vastgoedpositie in Maastricht (eigenaar, beheerder, ontwikkelaar)
 • HBO denk- en werkniveau
 • Enige jaren werkervaring met organisatie van diverse soorten events
 • Minimaal 12 tot 16 uren per week flexibel beschikbaar voor minimaal 12 maanden maar beschikbaar voor verlenging tot einde 2019
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift
 • Werkervaring in stedelijke ontwikkelingsprocessen is een pre

Competenties:

 • Integer, enthousiast, mensgericht
 • Teamspeler in multidisciplinaire werkomgeving
 • Organisatietalent, multitasker, nauwkeurig, oog voor detail, ‘doeners’-mentaliteit
 • Netwerker, verbinder, goede kennis van de stad Maastricht
 • Goede communicatieve vaardigheden, representatief, creatief vermogen
 • Initiatiefrijk, resultaatgericht, proactief, flexibel

Selectieprocedure voor opdrachtnemer:
Heeft u interesse? Stuur dan uiterlijk 20 november 2016 een bericht naar Tim van Wanroij via email (tim.van.wanroij@maastricht.nl) o.v.v. ‘opdracht event manager Maastricht-LAB’ waarin u uw interesse kenbaar maakt. Het is voldoende als u in deze mail aangeeft geïnteresseerd te zijn in de opdracht en een voorstel wilt indienen. U krijgt een ontvangstbevestiging zodra uw mail in goede orde is binnengekomen. Voor meer informatie of vragen verzoeken wij u om deze per email toe te sturen naar Tim van Wanroij via tim.van.wanroij@maastricht.nl.

Alle geïnteresseerden die voldoen aan het functieprofiel en functie-eisen worden vervolgens gevraagd om een voorstel in te dienen bestaande uit een offerte, CV en motivatiebrief. Op maandag 21 november ontvangt u dit verzoek per email met eventueel aanvullende informatie. In deze motivatiebrief (maximaal 1200 woorden) geeft u onder andere antwoord op de vragen 1) waarom u een geschikte kandidaat bent voor het Maastricht-LAB en 2) hoe u deze positie op hoofdlijnen zou willen invullen, op basis van het beschreven functieprofiel. De deadline voor het indienen van het voorstel (offerte + CV + motivatiebrief) is 30 november 2016.

Op basis van de binnengekomen voorstellen worden 3 à 4 kandidaten uitgenodigd voor een gesprek. Het eerste gesprek vindt plaats op woensdag 14 december tussen 14.00 – 18.00 uur. Eventuele tweede gesprekken vinden plaats op vrijdag 16 december tussen 09.00 – 13.00 uur. Sollicitanten wordt gevraagd deze momenten te reserveren voor het eventuele gesprek. In week 51 vindt de gunning plaats en worden afgevallen kandidaten per email en schriftelijk geïnformeerd.

Kandidaten worden beoordeeld op basis van bovengenoemde functieomschrijving, functie-eisen en competenties. Dit wordt getoetst enerzijds aan de hand van uw offerte, CV en motivatiebrief, en anderzijds op basis van een gesprek met een selectiecommissie. Tijdens dit gesprek wordt ook besproken hoe met mogelijke zakelijke belangen wordt omgegaan. De selectiecommissie maakt vervolgens een integrale en kwalitatieve afweging over de meest geschikte kandidaat.

Related Posts

Site Menu