Stadsreporter Maastricht-LAB gezocht!

Ben jij een creatieve, leergierige en ambitieuze student aan de Hogeschool of Universiteit en op zoek naar een uitdagend avontuur? Heb je affiniteit met journalistiek en kennis over thema’s als de herbestemming van leegstaande gebouwen, duurzaamheid, circulaire economie, stadsnatuur en de energietransitie in de stad? Gaat jouw hart sneller kloppen bij het ontwikkelen van leuke content en vind jij het leuk om te schrijven over innovatieve projecten uit de stad? Dan is deze stage iets voor jou!

Stadsberichten
Als stadsreporter van het Maastricht-LAB krijg je een gevarieerd en uitdagend takenpakket, met veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. Zo neem je de lead voor de content op de website www.maastrichtlab.nl en sociale media waar je veel research- en redactiewerkzaamheden voor gaat uitvoeren. Maar je krijgt ook de ruimte om mensen op te bellen en interessante projecten en initiatiefnemers te bezoeken. Vervolgens schrijf je verhalen over deze mensen die de stad maken. Je neemt plaats in het kernteam van Maastricht-LAB.

Je bent verantwoordelijk voor onze stadberichten waarin we iedere week een voorbeeld van onze stad in transitie belichten. Je neemt de tijd om op zoek te gaan naar achtergronden en nieuwe verhalen in de stad. Je bent veel in contact met mensen uit de stad en ons Stadmakers netwerk om korte interviews af te nemen, die je zelfstandig uitwerkt.

Wat verwachten we van jou?
Voor deze stage is het van belang dat je de Nederlandse en Engelse taal goed beheerst en een sterke pen en affiniteit met (web)redactie hebt. Je weet hoe je een verhaal in beeld en taal kunt vertalen en je bent allergisch voor taal- en typfouten.

Maar bovenal heb je de wil om de wereld samen met ons een beetje beter te maken door vernieuwende ontwikkelingen onder de aandacht te brengen. Stedelijke transitievraagstukken over onder andere duurzaamheid en gebiedsontwikkeling vind je interessant. Je beschikt over uitstekende computervaardigheden. Daarnaast is het voor ons én voor jezelf een groot voordeel als je in Maastricht woont.

Deze stage omvat een periode van ongeveer zes maanden (1 september 2015 t/m 1 februari 2016) waarin je minimaal 32 uur per week aan de slag gaat. De indeling van deze uren zal variëren en is nader overeen te komen. Je ontvangt een stagevergoeding van maximaal €300 per maand voor een full-time stage. Het daadwerkelijke bedrag is afhankelijk van de nader overeen te komen uren per week.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd en is deze stageplaats jou op het lijf geschreven? Mail dan voor 17 augustus a.s. je motivatiebrief en CV naar ine.janssen@maastricht.nl. Vermeld hierbij in het onderwerp dat het om de stageplaats stadsreporter Maastricht-LAB gaat.

Related Posts

Site Menu