Stadsmakerportret van Nina Simons

Nina Simons (27) is geboren in Maastricht. Ze heeft tijdens haar studie aan de Design Academy in Eindhoven gewoond. Sinds juni 2015 is ze weer terug. Ze leerde Maastricht LAB kennen via het TedX evenement deze zomer.

Door stadreporter Karin Somers voor het Maastricht- LAB.

“Ik wil graag een actieve rol aannemen in het nadenken over hoe je wil dat je eigen stad eruit ziet. Door met anderen ideeën uit te wisselen over de stad, over wat je mist en hoe je denkt dat het beter kan. Dat is wat mij betreft een Stadsmaker.”

“Toen ik na mijn studie terugkwam, zag ik dat er veel veranderd was in een korte tijd.” Maar dat mag volgens Nina nog meer: “Ik mis tijdelijke, vernieuwende projecten, die wat gekker zijn.”

Door haar studie heeft ze geleerd om creatief te kijken naar bestaande patronen. “Maastricht is gebouwd op traditie, kent veel oude gebouwen. En wetten en regelgeving beperken soms de mogelijkheden van stadsontwikkeling. Ik vind het dan interessant om te kijken hoe je dit in ere houdt en toch voor nieuwe inbreng kunt zorgen.”

“Maastricht is een kansrijke stad. Hier moeten we meer mee doen. Er mag meer leven in!” besluit Nina, stadsmaker met een frisse kijk.

Related Posts

Site Menu