Spitten bij de buren

Werkgroep ‘Trichterveld Groen en Veilig’ organiseert Spitdagen

Door Karin Somers voor Maastricht- LAB

Merel Kats helpt mevrouw Coumans een handje met het uitgraven van een struik. “Mijn ouders wonen in deze wijk.” vertelt Merel. Zo hoorde ze over de Spitdagen: bewoners uit Trichterveld kunnen planten halen uit de tuinen van de huizen die gesloopt zullen worden.

Merel: “Ik vind het zonde dat als er huizen worden afgebroken, de tuinen meestal ook verloren gaan. Mensen hebben hier toch tijd en liefde ingestoken, om hun tuin aan te leggen.”

Met de schep in de hand lopen de buurtbewoners door de aangewezen slooptuinen. Kruiwagens worden volgeladen.

Voor het zware werk is een graafmachine aanwezig. Er staan nog een aantal grote struiken. Bewoners kunnen aangeven welke ze willen hebben en de machine doet de rest.

Verderop vertelt Nelle Driessen van het CNME over de planten die in de tuinen staan. Waar mensen op moeten letten bij het spitten. En op welke plek ze straks de planten het beste kunnen zetten, zodat ze de meeste kans hebben op een tweede leven.

Inmiddels is de tas van mevrouw Coumans goed gevuld. De kruiwagen van de familie Kats is ook vol. “We kwamen nog twee vogelhuisjes tegen.” zegt Merel. Die krijgen nu een nieuwe bestemming. Zo worden er naast planten toch ook wat ‘woningen’ verplaatst in Trichterveld.

Naamloos

 

Related Posts

Site Menu