Pop-up pop-in ArtShop met unieke, duurzame ‘schatten’

Het pand in de Boschstraat waar ooit Slagerij Willems zat, stond alweer een hele tijd leeg. In 2017 krijgt het een nieuwe bestemming, tot 24 december zit er een pop-up pop-in artshop met handmade treasure goods for the holidays. Een initiatief van kunstenaars Josine Meulenberg-Verdonschot en Liliane Konings en hun collectief Kunstproeven.

Door stadsreporter Lieke Rijkx

Eigenlijk zochten Josine en Liliane naar een permanente locatie in Maastricht, nadat hun galerie in Stein uit zijn jasje was gegroeid. “Die vaste locatie hebben we nog niet gevonden en eigenlijk vinden we dat niet zo erg”, lacht Liliane. “Dit is een hele leuke straat in een hele leuke buurt waar we onze kunst en producten mooi kunnen presenteren. Bijna niemand loopt de etalage voorbij zonder te stoppen om te kijken en gelukkig lopen er ook veel mensen binnen.”

Laagdrempelige ontmoetingsplek
Dertien kunstenaars en ontwerpers tonen hun werk in de Boschstraat in de Pop-up pop-in ArtShop. “We noemen het ‘shop’, want galerie klinkt voor veel mensen te duur. We willen een laagdrempelige galerie zijn waar we ons eigen werk combineren met werk van gastexposanten. Je vindt bij ons ontwerpen van getalenteerde creatieven uit de kunst- en designwereld die duurzaamheid net zo belangrijk vinden als wij.”

Het was voor Josine en Liliane niet moeilijk om genoeg exposanten te vinden. “Veel kunstenaars kennen Kunstproeven en willen graag bij ons exposeren. We stellen voor onszelf een aantal eisen, we tonen alleen producten die professioneel en veelal duurzaam zijn gemaakt en waar we zelf blij van worden.” In de galerie zijn naast moderne kunst, onder andere handgemaakte kussens, tassen van gerecycled leer, lege petflessen als hangtuin en kunstkaarten te koop. “We vinden het leuk om verschillende disciplines bij elkaar te brengen. Onze galerie is vooral ook een ontmoetingsplek.”

Related Posts

Site Menu