Marres aan de Maas

“Niets is onmogelijk. We zoeken juist de grenzen op.” zegt Immy Willekens (Communicatie en Marketingmanager) over de locatie van de nieuwe tentoonstelling van Marres. De jaarlijkse expositie MarresCurrents zal dit jaar plaatsvinden in de oude Opelgarage aan De Griend.

DOOR KARIN SOMERS, STADSREPORTER MAASTRICHT-LAB

Vier jonge, net afgestudeerde curatoren hebben de expositie samengesteld. “Ze hebben zich hierbij gericht op de Euregio. Opkomende kunstenaars uit België, Duitsland en Zuid-Nederland zullen met hun werken te zien zijn. Een nieuwe generatie krijgt zo een platform op een bijzondere plek.”

Het thema van MarresCurrents #3 is Sightseeing. En daar leent de voormalige garage zich uitstekend voor. De ronde ramen doen denken aan patrijspoorten. Het weidse uitzicht op de Maas spreekt tot de verbeelding.

“Het is een mooi, industrieel pand. De reparatieruimte, showroom, maar ook de kantoren waar auto’s werden verkocht: ze lijken hun functie verloren, maar bieden nu heel veel mogelijkheden. En de ruwe, onafgewerkte vloer mag gewoon zo blijven. Het pand hoeft voor de expositie niet opgeknapt te worden. ”

Currents #3 loopt van 17 december 2015 tot 5 februari 2016. “We hopen dat ook anderen worden geïnspireerd om leegstaande panden te gebruiken voor tentoonstellingen. Dat zou mooi zijn.”

FullSizeRender2

 

 

FullSizeRender3

 

FullSizeRender4

 

 

Related Posts

Site Menu