Maastricht wordt steeds fraaier


Door stadreporter Karin Somers voor het Maastricht- LAB

Nicole Mulkens maakt met de Verfraaiers Maastricht steeds een beetje mooier. Samen met enkele kunstenaars beschildert ze openbare plekken. “Zoals de mobiele elektriciteitskasten op het Vrijthof. Dat waren eerst van die lelijke, grijze bakken.”

Deze zomer hebben ze de Severentunnel verfraait. “Er gaat altijd veel werk aan vooraf. Het schilderen zelf heeft vijf weken in beslag genomen. Toen de tunnel en dus ook de schildering werden onthuld, waren de meeste mensen positief. Vooral de kinderen vonden het prachtig. Je kunt niet iets maken dat iedereen mooi vindt. Het gaat erom dat het wat bij mensen oproept.”

 

“Volgend jaar mogen we een wand onder de Kennedybrug beschilderen. Enkele omwonende hebben het initiatief genomen en geld ingezameld. We gaan het laatste ontwerp van Bert Volkers gebruiken, de overleden medeoprichter van de Verfraaiers.”

 

In Maastricht weet Nicole nog genoeg hoekjes en straatjes die verfraait kunnen worden: “Dan krijgt de stad een warmer uiterlijk waardoor mensen graag willen blijven. Nu trekken veel studenten na hun studie weer weg. Als ze zien welke creatieve mogelijkheden er zijn, blijven ze misschien. In Maastricht stranden soms initiatieven, omdat men de ingewikkelde, bureaucratische weg niet weet. Dat mag wel wat gemakkelijker.”

 

“En ik vind het jammer dat die schildering op de hoek van de Frontensingel en de Statensingel weg is. Daar mag wel iets nieuws voor in de plaats. Een echte binnenkomer voor de stad!”

 

 

 

 

Related Posts

Site Menu