Maastricht-LAB doet mee aan het OIF2012

Dit jaar viert het Open Innovatie Festival 2012 haar eerste lustrum. Veertig overheidsorganisaties gaan van 26 t/m 30 november aan de slag met open innovatie om samen met ambtenaren, inwoners en ondernemers vraagstukken effectiever, efficiënter maar ook leuker aan te pakken. In plaats van afstemmen of het schrijven van plannen, organiseert OIF2012 hackathons, deelt ze kennis en ervaringen en inspireren honderden sprekers op tientallen (overheids)locaties in het land. Bedoeld voor ambtenaren maar ook voor partners waarmee de overheden samenwerken.

Het Maastricht-LAB zal vrijdag 30 november een workshop organiseren met het thema organische gebiedsontwikkeling. Experiment 02 de Tapijnkazerne is de casus van deze workshop. In twee uur tijd gaan we aan de slag met concrete vraagstukken die op dit moment in het Maastricht-LAB spelen. Uiteindelijk leveren de deelnemers een advies af over hoe dit open proces kan worden vormgegeven, vertaald in een concreet stappenplan en/of beleidskader voor het LAB. Belangrijke vraagstukken van deze middag zijn:

  • Hoe kan het gebied op een organische en gefaseerde wijze worden ingevuld, met ruimte voor tijdelijkheid en spontaniteit?
  • Wie zijn mogelijke stakeholders en hoe betrek je die in het proces?
  • Hoe kan je ‘verborgen energieën’ aanboren en nieuwe initiatiefnemers uitnodigen?

De workshop is gratis te bezoeken en bedoeld voor ambtenaren en partners die met overheden samenwerken. Aanmelden kan via stroom@maastricht.nl.

Meer info over OIF2012: https://www.oif2012.nl/.

Datum: 30-11-2012.
Tijdstip: 12.00 – 14.00 uur.
Locatie: Hoofdkantoor Sphinx.

 

Related Posts

Site Menu