Initiatief ‘Jules Study Labs’ wint open oproep!

Het initiatief ‘Jules Study Labs’ heeft de open oproep van het Maastricht-LAB gewonnen. De onafhankelijke jury heeft dit initiatief uit 49 ingediende voorstellen geselecteerd. Het winnende voorstel richt zich op het tijdelijk omvormen van leegstaande (bedrijfs)panden naar flexibele studie- en vergaderruimten, en is ingediend door initiatiefnemers Anja Janssen van stichting Veer! Maastricht en Karin van der Ven van Jules & You. Het Maastricht-LAB biedt ondersteuning bij het opzetten en uitvoeren van het winnende initiatief.

In totaal zijn er 49 ideeën en voorstellen ingediend voor de open oproep door burgers en organisaties uit de stad. Deze zijn door een onafhankelijke jury beoordeeld op basis van een aantal selectiecriteria. De jury noemt de open oproep een succes vanwege het grote aantal deelnemers en de diversiteit van de ingediende projecten. Ook spreekt zij haar bewondering uit voor de betrokkenheid van deze groep mensen bij de stad.

Het winnende initiatief is volgens de jury “een vernieuwend en zichtbaar concept, waarmee het vraagstuk van leegstand in de stad direct kan worden aangepakt. Het biedt een instrument dat eenvoudig te realiseren is, zonder veel kostbare ingrepen. Daarmee krijgt Maastricht een tijdelijk en flexibel concept dat eenvoudig overdraagbaar is naar andere plekken in de stad.”

Related Posts

Site Menu