Idee voor een leuk, kleinschalig evenement? Organiseer het bij Tapijn of Het Radium

Een workshop creatief hergebruik, met 50 mensen tegelijk een stoelendans, verstoppertje spelen voor volwassenen, of een circusact voor kinderen? Oftewel, een kleinschalig evenement organiseren op een bijzondere en inspirerende plek? Het is sinds kort een stuk gemakkelijker geworden. De gemeente wees Tapijn en Het Radium aan voor dit experiment. Wie hier iets wil organiseren hoeft geen uitgebreide evenementenvergunning aan te vragen, maar kan volstaan met een melding. Die melding moet vier weken van te voren bij de gemeente binnen zijn. 
Door stadsreporter Lieke Rijkx
 
Ruimte bieden aan culturele en creatieve activiteiten op plekken die nog volop in ontwikkeling zijn, zorgt ervoor dat mensen de locaties al weten te vinden als ze straks ‘af’ zijn. En creativiteit wakkert altijd nóg meer creativiteit aan.
Om te kunnen volstaan met een melding, moeten de evenementen op Tapijn en Het Radium wél voldoen aan een aantal regels. Er zijn maximaal 500 bezoekers tegelijk aanwezig en het geluidniveau van de muziek mag niet boven de 85 dB(A) uitkomen. Vanzelfsprekend gelden ook de regels die op ieder evenement van toepassing zijn, zoals voldoen aan brandveiligheidsvoorschriften en ongehinderde doorgang bieden aan hulpverleners.
Meer weten? Neem voor Tapijn contact op met Tima.van.der.Linden@maastricht.nl en voor Het Radium met Tom.Goossen@maastricht.nl. Of download direct het aanmeldingsformulier.

Related Posts

Site Menu