Kom op 26 en 27 september spitten in Trichterveld!

Help Trichterveld groen te houden!

Aanstaande zaterdag 26 en zondag 27 september is er iets bijzonders te doen in de wijk Trichterveld. Je kunt er gratis planten, struiken en meer komen ophalen. Het enige wat je hoeft te doen, is komen ‘spitten’. Deze actie wordt georganiseerd door de werkgroep ‘Trichterveld Groen & Veilig’.

Trichterveld is eind jaren ’50 ontworpen door toenmalig stadsarchitect Frans Dingemans. Hij wilde een stadswijk met dorps karakter te realiseren. De woningen waren bedoeld voor kleine gezinnen en er was veel aandacht voor voorzieningen in de buurt. Denk aan een buurtcentrum, kerk — het ontwerp van Trichterveld wordt ook dat van een ‘parochiewijk’ genoemd. Verder werden alle huizen voorzien van grote tuinen. Daarin konden bewoners dan hun eigen groenten en fruit verbouwen. Dit heeft de wijk een heel groen en natuurlijk karakter gegeven.

Deze wijk wordt door Maasvallei gerenoveerd. Het oorspronkelijke karakter van de huizen blijft bewaard, maar dat gebeurt niet automatisch met het groen in en rond de tuinen. ‘Trichterveld Groen & Veilig’ vindt het zonde als al dat mooie groen, wat al generaties lang groeit in de wijk, verloren gaat. Daarom zijn er komend weekend twee ‘spitdagen’ waar je al dan niet met hulp van buurtbewoners je eigen tuin kan verrijken met planten en struiken uit Trichterveld. Let wel even op dat je in de juiste tuin aan het werk gaat… Verzamelen op 26 en 27 september om 11.00 uur.

Kom op 26 en 27 september spitten in Trichterveld!

Operatie Steenbreek
Duurzaam Maastricht
Trichterveld
Maastricht-LAB

 

 

Voor meer informatie:
http://www.facebook.com/MaastrichtLab
http://www.operatiesteenbreek.nl
http://maasvallei.nl/trichterveld/index.html
http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/9EEB8AC5-77C2-4838-A2AC-B6BCC7B28A2F/rb_NL.IMRO.0935.bpMtrichtWest-ow01_2.pdf

Related Posts

Site Menu