Guerilla-actie rondom Grayson Perry

Heb je hem al gespot in de stad? Het roze mannetje van kunstenaar Grayson Perry. Dankzij een spontane guerrilla-actie van het Bonnefantenmuseum en MaastrichtLAB is hij op de ramen van een select aantal winkels in Maastricht te vinden. Alleen daar kun je een kortingsbon krijgen voor de tentoonstelling van de ‘pottenbakkende travestiet’, zoals Perry zichzelf noemt.

 Door stadsreporter Karin Somers

Het Bonnefantenmuseum heeft met ‘Hold your beliefs lightly’ een eigenzinnige expositie in huis gehaald. En dat mag iedereen weten. Gewapend met raamstickers en kortingsbonnen trekt Sandra Holtjer van het Bonnefantenmuseum met Carola Janssen en Esmee van Selst van MaastrichtLAB door de binnenstad. “We hebben enkele zaken uitgekozen om het mannetje aan het raam te hangen” vertelt Sandra. “Ondernemers kunnen vervolgens de kortingsbonnen zelf aan hun klanten meegeven.”

“Zo willen we de binnenstad meer verbinden met het Bonnefantenmuseum en de wijk Ceramique.” vult Carola aan. Ondernemer Fred Dijk van antiekzaak House of Tudor in de Bredestraat beaamt dit: “We verwijzen mensen graag naar musea in de omgeving. Het contrast met ons aanbod en Greyson Perry is natuurlijk groot, maar kunst en cultuur zijn belangrijk. Zowel nieuw als oud.”

_DSC0826

Bij de volgende ondernemers zijn de kortingsbonnen verkrijgbaar: Maaslands Antiquariaat PrentKunst Lijstenmakerij, De Joffers, de Heppie Store, VVV Maastricht, l’Occitane, Alley Cat, Boekhandel Dominicanen, De Kiekoet, House of Tudor, Piece of Cake, Depeche, Festen, De Hypotheker en Cafe Zondag.

De tentoonstelling van Grayson Perry duurt nog tot 5 juni.

 

 

Related Posts

Site Menu