“Eigenwijs je gang gaan”

Door stadreporter Karin Somers voor het Maastricht-LAB.

Lilian Luijten is stadsgeograaf en Stadsmaker. “Na mijn studie Sociale geografie en planologie in Utrecht kwam ik terug naar het zuiden. Ik wilde graag met gelijkgestemden in contact komen en heb me toen bij Maastricht LAB aangesloten.”


Als housing officer bij Stichting Studenten Huisvesting (SSH) zit Lilian met haar kantoor midden tussen de studenten in het voormalige ziekenhuis Sint Annadal. De ziekenhuiskamers zijn gerenoveerd tot gemeubileerde studentenkamers. Het lijkt een beetje op een hostel, maar dan wel een heel schoon hostel. Lilian: “De huur is inclusief wekelijkse schoonmaak.”

 

“Maastricht krijgt steeds meer internationale studenten. Hier moet de stad op inspelen, want de studenten zijn heel enthousiast over de stad: het is er gezellig, overzichtelijk, ze vinden snel hun draai. Ze brengen levendigheid én zorgen voor werk en inkomsten.”

 

Als Stadsmaker hoopt Lilian dat Maastricht LAB nog lang mag blijven doorgaan. “Ze nemen de vrijheid om te experimenteren. Je kunt beter proberen en mislukken, dan nooit proberen. Maar dat kan niet iedereen. Door geldgebrek. Of omdat de route om iets voor elkaar te krijgen onbekend is of te lang duurt. Soms moet je gewoon de stoute schoenen aantrekken en lekker eigenwijs je gang kunnen gaan.”

 

 

Related Posts

Site Menu