Een eerste kennismaking met Michèle Bartels

Wat is Maastricht-LAB?

Maastricht-LAB is jong, dynamisch, altijd op zoek naar mogelijkheden, mensen met ideeën, stimuleren, verbinden, anderen ‘in the lead’ zetten, radertjes in de gemeentelijke organisatie laten draaien, niet be- of veroordelend, kansen creëren. Maastricht-LAB speelt écht een mooie rol in de stad.

Door stadsreporter Martin-Hugo van Groenestijn voor het Maastricht- LAB

Hoe ben je hier terecht gekomen?

Maastricht-LAB heeft me altijd gecharmeerd: hoe er wordt omgegaan met vernieuwing en verandering. Eén gesprek met Jos Simons (manager Ruimte) was genoeg om hier te willen werken: er was een klik én mijn inspiratie was gewekt. Het helpt natuurlijk ook mee dat het werkterrein van Maastricht-LAB dat is waar ik gepassioneerd over ben: mensen helpen in het realiseren van hun (duurzame) ideeën en dromen.

Als ik een project zou zijn…

… zou ik vernieuwing en innovatieve duurzame resultaten opleveren. Het gaat om people, planet, profit. Het project zou partijen verbinden. Daardoor blijkt er veel meer mogelijk dan vooraf werd gedacht.

Welke rol kan Maastricht-LAB spelen?

Het zou mooi zijn als het Maastricht-LAB de gemeente (een beetje) een nieuwe manier van denken kan brengen. En natuurlijk het creëren van breed draagvlak om duurzame initiatieven te stimuleren.

Wat is je droom voor Maastricht-LAB?

Er is een grote diversiteit aan initiatieven, ook buiten het puur ruimtelijk domein zoals dat nu is. De stad zal zich als integrale stad ontwikkelen. Daarmee bedoel ik: mensen voelen zich er thuis, kunnen allerlei dingen doen en er is respect – tussen inwoners onderling, tussen inwoners en overheid en van inwoners richting nieuwe initiatieven. Dit allemaal natuurlijk vanuit de basisgedachte dat deze integrale stad een duurzame stad is. Duurzaamheid is voor mij een leidraad!

De werkdag zit er op. Je gaat naar huis. Hoe?

Ik ga naar huis op de fiets. Eigenlijk vooral omdat ik geen parkeerplek heb, dus niet eens vanwege de duurzaamheid. Ik schakel echt af op de fiets: heerlijk, voor lichaam en geest. Dat is veel prettiger dan in de auto. Dat had ik van te voren niet gedacht. Op de fiets ben je veel meer één met de natuur om je heen. Vanochtend genoot ik echt van een groepje paarden in een natuurgebied, terwijl je in de auto die niet eens zíet!

Bij thuiskomst…

Ik kom thuis via de achterdeur. Onze hond is dan al dolenthousiast aan komen kwispelen. Het liefst springt hij tegen me op, maar dat mag niet; hij is groot en houdt van spelen in de modder… Onze kinderen vertellen graag over wat ze die dag hebben meegemaakt op school. Ze voelen zich oud, omdat ze een half uurtje alleen thuis zijn voordat ik thuiskom. Ik kook graag. Mijn favoriete gerecht is ‘melanzane alla parmigiana’: gegrilde aubergine op een laag tomatensaus en dat een paar keer. Een soort lasagne dus. Mijn man heeft gister een Spaanse linzensoep gemaakt. De perfecte maaltijd na een lange herfstwandeling!

 

 

 

Related Posts

Site Menu