Een bike park in Maastricht?


Tegenover het Sint Maartenscollege, voor de A2, ligt een braak terrein. Maar niet in de ogen van Sjef Eijmael en Michel Romen, twee bestuursleden van Trailz043 – de mountainbike vereniging van Maastricht.

Door stadreporter Karin Somers voor het Maastricht- LAB.

“Nu de bouwplannen stilliggen, zien wij hier de perfecte mogelijkheid voor een buiten pumptrack” vertelt Sjef. “Een verharde crossbaan waar jong en oud met een mountainbike of BMX over heen kan rijden. Bouwrestanten kunnen we verwerken in de baan en in de loods die er nu staat kunnen we materiaal en fietsen opslaan.”

Michel: “In Maastricht is er nog niks voor mountainbikers. Daardoor komen jongeren er ook niet mee in aanraking. Terwijl je het snel geleerd hebt, het is niet duur en je bent actief bezig. Een rondje is te vergelijken met zo’n 20 squats en 20 push ups. Maar veel leuker!”

Met het gebied verderop hebben de mannen het plan om een Urban Bike Arena te maken. “Een openbaar gebied met paden en jumps dat ook te gebruiken is voor bijvoorbeeld bootcamps.”

Veel ideeën en enthousiasme dus. Sjef en Michel willen dan ook de provincie Limburg en de gemeente Maastricht aanschrijven. Ricardo Meertens, fervent mountainbiker: “Wij doen dit vanuit onze passie, we willen ons hier 110% voor inzetten. Er zijn kinderen die dit zo graag willen doen. Zelfs als het regent zijn ze nog niet te stoppen!”

 

Related Posts

Site Menu