Dear Maastricht

Drie maanden, twee containers, twee architecten

Door Karin Somers voor Maastricht- LAB

Op de kale vlakte langs de huidige A2 en de toekomstige Groene Loper staan sinds kort twee containers. In een ervan wonen de komende drie maanden de architecten van Dear Hunter Marlies Vermeulen en Remy Kroese. Met hun project Dear Euregio willen ze ervaren hoe het is om hier te wonen en hoe bewoners de omgeving beleven.

De container is klein, maar gemoedelijk. Een basilicumplantje op de vensterbank, laptops open geklapt. De twee architecten zitten er pas enkele dagen. Op de vraag wat ze tot nu toe hebben ervaren lacht Marlies: “Gezonde voeding is hier een stuk makkelijker te verkrijgen dan in de andere steden!” Voor de rest zullen ze de komende tijd nog op jacht moeten gaan.

En dan? “De bevindingen delen we met onze opdrachtgevers, Projectbureau A2 en Avenue2. Die kunnen het op hun beurt weer meenemen in de plannen.” vertelt Remy. “Als architecten spreken we de taal van de stedenbouwkundigen, die toch vaak plannen maken vanachter hun tekentafel. Door hier te wonen geven we de ervaringen van de omgeving en de bewoners door.”

Het einddoel is om meerdere steden langs de grensstreek op deze manier in kaart te brengen. “Er wordt veel gesproken over de grensregio, maar wij willen er ook graag iets mee doen.” aldus de jagers met een missie.

photos by Elodie Ledure

9E8A0235

Related Posts

Site Menu