“Blijf met elkaar in gesprek”

Vanaf 15 juli trekken de eerste bewoners in het Carré Student Building: een nieuw studentenwoningencomplex aan de Tongerseweg. Na 15 jaar leegstand worden de ruimtes van de oude sigarenfabriek eindelijk weer bewoond.

Door stadsreporter Karin Somers.

Studentenservicebureau Jules regelt het verhuur en beheer. “De kamers zijn standaard uitgerust met een keuken, badkamer, bureau en hoogslaper” vertelt Robert Hoogenboom, hoofd communicatie. Boven de grote entreepoort zijn nog de oude elementen van de fabriek zichtbaar.

 carre june 10_1 (3)Foto’s: Marc Scheepers

Jules is ook de verbinding tussen de studenten en de buurt. “Het is belangrijk dat we met elkaar in contact blijven. We zeggen tegen nieuwe studenten: stel je even voor aan de buren. Zo blijf je makkelijker met elkaar in gesprek. Als er dan een keertje iets is, dan kun je elkaar hierop aanspreken. Anders ontstaan er irritaties. En mensen kunnen ons ook altijd bellen. We zijn 24 uur bereikbaar.”

 Het mooie is dat de buurt ook inspeelt op de komst van de studenten. “De supermarkt onder de woningen heeft al aangegeven dat het personeel Engelse les gaat krijgen. En ze bieden de studenten een welkomstpakket aan. Athos Eet gaat koken voor de studenten. Zo proberen we een band op te bouwen met de buurt. We wonen hier immers allemaal samen.”

 Voor meer informatie over Carré Student Building: www.jules-maastricht.com 

Related Posts

Site Menu